پنجشنبه 17 تیر 1389   صفحه اول | درباره ما | گویا

بخوانید!
پرخواننده ترین ها

اسپانیا به آلمان درس فوتبال داد؛ قهرمان اروپا در فینال جام جهانی، دويچه وله

دومین دیدار نیمه‌نهایی جام جهانی ۲۰۱۰ را تیم‌های اسپانیا، قهرمان اروپا، و آلمان برگزار کردند. این دیدار در نهایت با یک گل به سود اسپانیا به پایان رسید. این تیم در فینال حریف هلند هستند. آلمان هم به دیدار اروگوئه می‌رود.

تیم‌های ملی فوتبال آلمان و اسپانیا در نیمه‌نهایی جام جهانی در آفریقای جنوبی، در شهر دوربان و در برابر دیدگان حدود ۶۰ هزار تماشاگر به میدان رفتند. جایی که آلمان در نخستین بازی خود در این جام استرالیا را ۴ بر صفر در هم کوبید و اسپانیا در یکی از شگفتی‌های مرحله‌ی گروهی، یک بر صفر مغلوب سوئیس شد. دو تیم دو سال پیش از این بازی، هم در فینال جام ملت‌های اروپای ۲۰۰۸ هم به دیدار هم رفته بودند؛ مسابقه‌ای که در آن اسپانیا با یک گل قهرمان قاره‌ی سبز شد.

نیمه‌ی نخست را باید متعلق به اسپانیا دانست. قرمزپوشان این تیم سوار بر بازی بودند، میانه‌ی زمین را در اختیار داشتند و با تسلط کامل و پاس‌کاری دقیق، چند موقعیت خطرناک را هم بر روی دروازه‌ی شاگردان لوو آفریدند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 




شاگردان یوآخیم لوو که در بازی‌های گذشته‌ی خود تحسین بسیاری را برانگیخته بودند، بسیار ضعیف ظاهر شدند. آنان توپ‌ها را به سرعت و با پاس‌های اشتباه از دست می‌دادند و بازی‌شان، به ویژه رو به جلو، هیچ برنامه‌ای دیده نمی‌شد.

یکی از حاشیه‌های جالب و منحصر به فرد بازی، دویدن یکی از تماشاگران به درون زمین در دقیقه ۴ بود که با توقف بازی، هدایت او به خارج از زمین توسط نگهبانان و "دراپ‌بال" داور خاتمه یافت.

نخستین موقعیت اسپانیا بر روی دروازه‌ی حریف در همین ثانیه‌ها (دقیقه‌ی ۴) دست داد، جایی که داوید ویلیا، مهاجم والنسیا، توپ را به مانوئل نوینِر، دروازه‌بان آلمان تقدیم کرد. ضربه‌ی سر دقیقه‌ی ۱۳ کارلس پویول، مدافع اسپانیا، در ادامه‌ی ضربه‌ی کرنر، موقعیت گل دیگری بود که از بالای دروازه به بیرون رفت.

تجمع سفیدپوشان آلمان در یک‌سوم دفاعی خود فشرده‌تر از تمام بازی‌های پیشین خود بود. این نشان از ترس بزرگ تیم آلمان از قرمزپوشان اسپانیا داشت. نخستین امیدها را آلمان در دقیقه‌ی ۱۰ رقم زد، فرصتی که با آفساید اوزیل از دست رفت. یاران جوان آلمان پس از یک‌ربع نخست بازی کم‌کم خود را در زمین پیدا کردند، اما خبری از هنرنمایی‌های جوانان این تیم در برابر انگلستان و آرژانتین نبود. آنها نخستین کرنر خود را هم در دقیقه‌ی ۱۵ گرفتند.

اسپانیایی‌ها به سرعت کوچک‌ترین روزنه‌های موجود در دفاع فشرده‌ی آلمان را می‌یافتند و گاه از فاصله‌های ۳۰ تا ۴۰ متری، با پاس‌های بسیار دقیق جناح بازی را عوض کرده و موقعیت می‌آفریدند.

آنها با حوصله‌ی تمام پاس‌های کوتاه با هم ردوبدل می‌کردند و در لحظه با یک یک‌و‌دوی سریع به محوطه‌ی جریمه‌ی آلمانی‌ها نزدیک‌تر می‌شدند. اگر موقعیتی از دست می‌رفت، بازیکنان آلمانی چنان مسحور هنرنمایی شاگردان دلبوسکه شده بودند که ضدحملات کم‌تعدادشان تأثیری نداشت.

۳۰ دقیقه‌ی نخست بازی را می‌توان در تسلط اسپانیا بر میانه‌ی میدان، حمله‌های خطرناک این تیم و ناتوانی کامل تیم آلمان در ارائه‌ی بازی قابل قبول خلاصه کرد.

رفته‌رفته تمرکز آلمانی‌ها بیشتر شد، فیلیپ لام، دفاع بازی‌ساز این تیم، حملاتی را از جناح راست آغاز کرد و مسعود اوزیل بیشتر پا به توپ دیده شد. شوت از راه دور تئو تروخوفسکی، جانشین توماس مولر دو اخطاره، و حرکت پا به توپ مسعود اوزیل در ثانیه‌های پایانی نیمه‌ی اول، از جمله‌ی این موقعیت‌ها بودند؛ موقعیت‌های که زحمت چندانی برای ایکر کاسیاس، بهترین دروازه‌ی جهان در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹، در بر نداشتند.

نیمه‌ی نخست با تساوی بدون گل به پایان رسید.

اسپانیا در آغاز نیمه‌ی دوم ضربات از راه دور را آزمود، شاید از این راه دفاع فشرده‌ی آلمان را به زانو درآورد. آلمان هم در مقابل با اعتماد به نفس بیشتری برای حمله به میدان آمد. یوآخیم لوو حتا در دقیقه‌ی ۵۲ بازی جروم بوآتنگ، مدافع چپ تدافعی خود را از زمین بیرون کشید مارسِل یانزِن، با خصوصیات تهاجمی بیشتر، را جانشین او کرد.

آلمانی‌ها اما هم‌چنان کم‌خطر و سنگین بودند. اسپانیا در این نیمه هم مدافعان حریف را زیر فشار گذاشت. در دقیقه‌ی ۵۸ بازی حرکت پدرو، اینیستا-ویلیا و ژاوی، سه موقعیت گل را در کمتر از یک دقیقه بر روی دروازه‌ی مانوئل نوینر فراهم کرد که اولی با هنرنمایی خود او و دو موقعیت دیگر با بداقبالی اسپانیایی‌ها از دست رفت.

اسپانیایی‌ها در ادامه باز هم بر روی دروازه‌ی حریف خیمه زدند و بارها و بارها با پاس‌های حتا کوتاه و نزدیک به هم به پشت خطوط فشرده‌ی شاگردان لوو رسیدند. آلمانی‌ها اما هم‌چنان تسلیم و بی‌برنامه بودند.

حتا آمدن تونی کروس به جای تروخوفسکی هم نتوانست جانی به خط میانی سنگین و کم‌تحرک آلمانی‌ها بدهد. بهترین بخت آلمان پس از حدود ۷۰ دقیقه بازی را هم کروس از دست داد. او ارسال بی‌نظیر اوزیل را با پای راست کم‌جان شلیک کرد که کاسیاس آن‌را دفع کرد.

ادامه‌ی هنرنمایی‌های اسپانیایی‌ها سرانجام در دقیقه‌ی ۷۳ ثمر داد: پویول ضربه‌ی کرنر ژاوی را مقتدرانه و با ضربه‌ی سر در میان مدافعان بلندقد آلمانی به کنج دروازه‌ی این تیم دوخت. ضربه ‌آن‌قدر محکم و هنرمندانه بود که مانوئل نویر هم به آن نرسید.

این گل آلمانی‌ها را از خواب بیدار کرد. آنها تمام توان خود را بر حمله متمرکز کردند تا بتوانند نتیجه را به سود خود تغییر دهند، اما نه‌تنها موفق نشدند، بلکه دروازه‌شان بارها در خطر فروریختن قرار گرفت.

این بازی سرانجام پس از ۹۳ دقیقه به سود اسپانیا خاتمه یافت. یوآخیم لوو، مربی آلمان، پس از بازی به اسپانیا تبریک گفت. به اعتقاد او اسپانیا بهترین تیم کنونی جهان است و قهرمان خواهد شد. به گفته‌ی او اسپانیا چنان هنرمندانه توپ را در زمین به گردش درمی‌آورد که بازیکنان آلمان اصلا به توپ نمی‌رسند. لوو ادامه داد: «علاوه بر قدرت حریف که انرژی بسیاری از ما گرفت، پاس‌های اشتباه ما و سنگینی تیم از دلایل اصلی شکست بودند.»

اسپانیا بدین ترتیب برای نخستین بار در تاریخ جام جهانی به بازی فینال این رقابت‌ها راه یافت. اسپانیا روز یکشنبه (۱۱ ژوئیه / ۲۰ تیر) برای رقابت بر سر قهرمانی به دیدار هلند می‌رود. تیم آلمان نیز برای برگزاری دیدار رده‌بندی، یک روز پیش از فینال با اروگوئه روبه‌رو خواهد شد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016