بخوانید!
25 بهمن » گزارش خبرنگار ايسنا از ونكوور - بازيها تحت تاثير مرگ لووژسوار گرجستاني، ايسنا
25 بهمن » فرنگيكار ايران از سد كوبا گذشتند، ايلنا 25 بهمن » ایران در المپیک زمستانی ۲۰۱۰ ونکوور - گفت و گوی دویچه وله با سمیرا شیرمردی 25 بهمن » گزارش تمرين امروز پرسپوليس - مصدوميت پروين و غيبت باقري و بادامكي، فارس 21 بهمن » فوتبال جام حذفی: عبور دشوار پرسپوليس از گذرگاه بوشهر، تراکتور سازی توسط همشهریاش حذف شد، ايلنا
پرخواننده ترین ها
» دلیل کینه جویی های رهبری نسبت به خاتمی چیست؟
» 'دارندگان گرین کارت هم مشمول ممنوعیت سفر به آمریکا میشوند' » فرهادی بزودی تصمیماش را برای حضور در مراسم اسکار اعلام میکند » گیتار و آواز گلشیفته فراهانی همراه با رقص بهروز وثوقی » چگونگی انفجار ساختمان پلاسکو را بهتر بشناسیم » گزارشهایی از "دیپورت" مسافران ایرانی در فرودگاههای آمریکا پس از دستور ترامپ » مشاور رفسنجانی: عکس هاشمی را دستکاری کردهاند » تصویری: مانکن های پلاسکو! » تصویری: سرمای 35 درجه زیر صفر در مسکو! ایران در المپیک زمستانی ۲۰۱۰ ونکوور - گفت و گوی دویچه وله با سمیرا شیرمردیالمپیک زمستانی ۲۰۱۰ روز ۱۲ فوریه در کانادا افتتاح میشود. مرجان کلهر به عنوان نخستین بانوی ورزشکار ایرانی در این بازی ها حضور دارد. سمیرا شیرمردی در مصاحبه با دویچه وله به بررسی حضور ایران در المپیک زمستانی پرداخته است. دویچه وله: با درود بر خانم سمیرا شیرمردی، روزنامهنگار ورزشی در تهران! بازیهای المپیک زمستانی ۲۰۱۰ از روز جمعه دوازدهم فوریه، در ونکوور کانادا افتتاح و برگزار خواهد شد. ایران نیز اینبار با چهار ورزشکار در این بازیها حضور دارد؛ یک ورزشکار زن و سه ورزشکار مرد در رشتهی ورزشی اسکی. پیش از هرچیز با نخستین زن اسکیباز ایرانی، خانم مرجان کلهر که در بازیهای المپیک زمستانی حضور خواهد داشت، شروع کنیم. وضعیت این بانوی اسکیباز ایرانی را چگونه ارزیابی میکنید؟
سمیرا شیرمردی: همانطور که اشاره کردید، خانم مرجان کلهر اولین ورزشکار زن ایرانی است که به المپیک زمستانی راه پیدا کرده است. ایشان در مسابقات داخلی همیشه خیلی خوب و با انگیزه کار میکرد و همین انگیزه باعث شد به المپیک زمستانی راه پیدا کند. خانم مرجان کلهر، همانطور که از اسم فامیل ایشان مشخص است، در خانوادهای اسکیباز به دنیا آمده است. خانوادهی کلهر در ورزش اسکی فعالیتهای خیلی خوبی دارند و خانم مرجان کلهر هم با همان خانواده پیش رفته و با استفاده از تجربهی خانواده توانست تبدیل به یک اسکیباز حرفهای بشود. ایشان در سالهای اخیر خیلی تلاش میکرد و مقامهای خوبی هم آورد و همانطور که انتظار میرفت، توانست سهمیهی المپیک را کسب کند. البته در این رابطه نباید از زحماتی که ایشان کشید، به راحتی گذشت. خانم کلهر تمرینات خود را خیلی خوب انجام میداد و همیشه در اردو به طور ثابت و کامل حضور داشت. همین نظم و انضباط و انگیزهای که نباید فراموش کرد، موجب شد خانم کلهر به المپیک زمستانی راه پیدا کند و اسم خود را به عنوان اولین بانوی ایرانی در المپیک زمستانی ثبت کند.
در گفتوگویی که با ایشان داشتیم، به مشکلاتی که در اردو و تمرینات وجود داشت، اشاره میکردند و حتی گفتند که برای مقام به المپیک نمیروند و اصلا امیدی به کسب مقام ندارند و حتی اگر بتوانند جزو ۵۰ نفر اول باشند، کار بزرگی کردهاند. چون اختلاف امتیازی بین نفرات اول تا سیام به یکصدم ثانیه میرسد. آقای صید در این صحبت اشاره میکرد که مجبور بوده روی آسفالت تمرین کند. چون اردوی فنلاند به خاطر بیپولی فدراسیون کنسل شده بوده است و نتوانستهاند در جایی اردو بزنند و تمرین کنند. تا این که حدود یک ماه پیش پیست توچال آماده شده بود و ایشان در توچال تمرین میکرد. بعد از آن هم در شمشک برف باریده بود و تمریناتاش را آنجا ادامه میداد. کلا به آقای صید در این المپیک چندان امیدی نیست، ولی به قول مربی اوکرایینی تیم، آقای صید میتواند در آینده یکی از افتخار آفرینهای ایران در اسکی باشد. یکی دیگر از اسکیبازان شرکت کننده آقای حسین ساوه شمشکی، از اعضای باتجربهی تیم هستند. ایشان هم در خانوادهای اسکیباز بزرگ شدهاند و میتوان گفت که امید اصلی تیم هستند. هرچند آقای ساوه شمشکی هم امیدی به کسب مدال ندارد. ولی انتظار میرود بهتر از نفرات دیگر کار کند. در کنار این دو، پوریا ساوه شمشکی نیز در بخش آلپاین شرکت دارند. ایشان برادر زادهی رییس فدراسیون اسکی و با ۲۱ سال سن جوانترین عضو تیم است. ایشان میتواند امید ایران در دورههای بعدی به حساب بیاید.
همانطور که پیش از این گفتم، آقای صید و دیگر اعضای تیم از نداشتن اسپانسر و بیپولی فدراسیون گلهمند بودند و فکر میکنم، همین مساله باعث میشود که اسکی ما نتواند پیشرفت لازم را داشته باشد. وقتی هم در تیم ملی پیشرفت لازم وجود نداشته باشد و ورزش اسکی آنطور که باید بازتاب پیدا نکند، بالطبع علاقمندان خیلی کمتر به سمت این ورزش میآیند. تقریبا میتوان گفت کسانی که در ایران اسکی بازی میکنند، بیشتر تفریحی به این کار مشغولاند. اکثرا هم خودشان از نظر مالی در سطح بالایی قرار دارند و نیازمند پول فدراسیون نیستند و به دنبال شرکت در تیم ملی هم نیستند. چون تیم ملی همیشه با مشکل بودجه و اینگونه موارد مواجه است و علاقمندان خیلی کم میتوانند به این ورزش روی بیاورند.
مصاحبه گر: فرید اشرفیان Copyright: gooya.com 2016
|