گزارش Rhein-main.net از مهدویکيا
خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ورزشی - فوتبال
از «بانک ملی تهران» تا اينتراخت فرانکفورت راهی طولانی است که "مهدی مهدویکيا" بازيکن خط ميانی تيم ملی ايران در دوازده سال گذشته پيموده است. اين بازيکن ملیپوش با يکصد و دو بازی ملی تنها در ايران بازيکنی با سابقه به شمار نمیآيد. انجام ٢٣٧ بازی در بوندسليگا آلمان با پيراهن تيمهای بوخوم، هامبورگ و هم اکنون اينتراخت فرانکفورت از «کيا» بازيکنی با تجربه و با سابقه در فوتبال باشگاهی آلمان ساخته است.
به گزاش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، بازيکن شماره ١٥ اينتراخت فرانکفورت در شروع فصل تازهی رقابتهای بوندسليگا، پس از هشت سال حضور در هامبورگ راه فرانکفورت را در پيش گرفت.
بیمهری سران هامبورگ در اين جابجايی چندان هم بیاثر نبود. به هر حال بازيکن ٢٩ سالهی تيم ملی ايران در نيم فصل نخست حضورش در اينتراخت، عملکرد درخشان سالهای گذشتهاش در HSV را نداشت او که تا پيش از پيوستنش به باشگاه کنونیاش، ٢٩ گل در بوندسليگا به ثمر رسانده بود، ١٤ بازی نخست خود برای اينتراخت نتوانست به سیامين گلش دست پيدا کند. هر چند ارسال دو پاس گل نشان داد که «کيا» هنوز هم مهارت گذشتهاش را حفظ کرده است. يک کارت زرد و ميانگين نمرهی ٧٥/٣ از سوی نشريه کيکر در دور رفت رقابتهای بوندسليگا در فصل ٨ - ٢٠٠٧ بخش ديگری از عملکرد مهدویکيا در نيم فصل نخست بود.
پايگاه اينترنتیRhein-main.net در گزارشی با عنوان «مهدویکيا باز هم برابر فشاری مضاعف» به بررسی کارکرد اين بازيکن در اينتراخت فرانکفورت پرداخته است و علتهای فراز و فرود او در نيم فصل نخست پشت سر گذاشته شدهی "بوندسليگا" را مورد توجه قرار داده است. متن اين گزاش در زير میآيد:
او با بيش از ٢٣٠ بازی در بوندسليگا با تجربهترين بازيکن اينتراخت فرانکفورت به شمار میآيد. او کاپيتان تيم ملی ايران است و در زادگاهش قهرمانی فوتبالی.
با اين حال «مهدی مهدویکيا» هم در ماههای گذشته با جنبههای تاريک حرفهاش روبرو شده است.
در ژوئن گذشته زمانی که او در فرانکفورت به همگان معرفی شد، انتظارها از او که بدون قرارداد و به عنوان بازيکن آزاد از هامبورگ آمده بود، بالا بود. اين بازيکن ٣٠ ساله تاکنون آن چنان که بايد نتوانسته است انتظارها را برآورده کند.
فريد هلم فونکل، - سرمربی اينتراخت فرانکفورت - در توصيف بازيکن کناری خود که در اردوی آمادهسازی در سواحل «آلگاروه» پرتغال در پی جمعآوری توان و اعتماد به نفس برای دور برگشت [رقابتهای بوندسليگا] است میگويد:« سراسر قابل پيشرفت».
فونکل در ارزيابی مهدویکيا هم گفت:« او هنوز ريتم [تيم]را پيدا نکرده است.»
احتمال میرود اين پيامد فعاليت پرزحمت جانبی او در تابستان باشد، زمانی که تيم ملی ايران را در جام ملتهای آسيا در تايلند و ويتنام همراهی کرد. از همين رو مهدویکيا تمام تمرينهای آمادهسازی پيش فصل را از دست داد و هيچ استراحتی بايد و شايدی نداشت و سرانجام هنگامی که توانست کارش را در فرانکفورت آغاز کند، کمی احساس خستگی میکرد. خود او میگفت:« اين جا همه چيز برای من تازه بود به زمان نياز داشتم تا بتوانم به همه چيز خو بگيرم.»
آنچه که بدون ترديد به اين موضوع ارتباط دارد، آن است که او در ابتدا بايد در پست نامحبوب غيردلخواهش کار کند.
مهدویکيا به عنوان بازيکن گوش راست به خدمت گرفته شد اما، در شروع فصل با آسيب ديدگیهای «پاتريک اوکس» و «کريستف پرويس» در خط دفاعی او ناچار شد در دفاع بازی کند و ياريگر خط دفاعی تيمش باشد.
فونکل در اين باره هم گفت:« او در سمت راست خط دفاع خوب بازی کرد.»
advertisement@gooya.com |
|
سپس نوبت به يک وقفه رسيد، چرا که اين بازيکن ايرانی آسيب ديد و بعد او چند باری خود را روی نيمکت ذخيرهها ديد. مهدویکيا دربارهی عملکردش میگويد:« در چهار بازی پيش از تعطيلی اوضاع بهتر پيش رفت، چرا که بار ديگر توانستم در جلو بازی کنم.»
او البته نمیتوانست تاثيری آن چنانی داشته باشد، آن هم زمانی که «ماير» و «اشترايت» دو نيروی تهاجمی مهم و تاثيرگذار در تيم حضور داشتند. در کرنرها و ضربههای آزاد عملکرد او قابل قبول و رضايتبخش از کار درآمد.
مهدویکيا نمیخواهد نااميد شود. او پس از نيم فصل موفق رويای آن را در سر میپرورد که زمانی با اينتراخت بتواند در عرصههای بينالمللی حاضر باشد اما، او پيش از هر چيز بايد بار ديگر با فشاری دو چندان کنار بيايد چرا که فوريه آينده رقابتهای مقدماتی جام جهانی از راه میرسد، با ديدار خانگی تيم ملی ايران برابر سوريه.