تهران، خبرگزاري جمهوري اسلامي ۸۵/۰۴/۱۷
رقابتهاي ورزشي در سطوح بينالمللي همواره از اهميت بسيار زيادي براي كشورهاي حاضر در آن مسابقات برخوردار است. از اين رو عموما كشورهاي پيشرفته، در كنار تيمهاي اعزامي، چند كارشناس نيز به اين مسابقات اعزام ميكنند تا مشاهدات و تجربيات خود را براي برطرف كردن نقاط ضعف و افزايش نقاط قوت به مسوولان ارائه دهند.
رقابتهاي فوتبال جام جهاني نيز براي فوتبال ايران از چنين جايگاهي برخوردار است. به عبارتي اگر به درستي و به صورت عميق به اين مسابقات نگاه كارشناسي داشته باشيم، از هر ثانيه آن ميتوانيم درس گرفته و آن را در راه موفقيت فوتبال كشور به كار بنديم.
از اين رو نياز است مسوولان ورزشي كشور نيز با كارشناسي در خصوص رخدادهاي جام جهاني ۲۰۰۶آلمان به استخراج نقاط مثبت و منفي اين رويداد پرداخته و شرايط استفاده از اين تجارب را در تمامي رشتههاي ورزشي فراهم كنند.
در اين ميان عملكرد تيم ملي فوتبال آلمان و هواداران و مسوولان اين تيم در جام جهاني قابل تاملتر است. چرا كه آلمان از جمله كشورهاي صاحب نام و پيشرفته در فوتبال است كه به طور حتم درسهاي زيادي براي فوتبال ايران دارد.
يكي از نكات قابل توجه در جام جهاني، نوع برخورد و تعامل هواداران آلماني با عوامل و دست اندركاران تيم ملي اين كشور است. به صورتي كه تقريبا تمامي افراد حقيقي و حقوقي آلماني يك حتي يك لحظه دست از حمايت اين تيم برنداشتند.
حضور صدراعظم آلمان در زمان برگزاري مسابقات تيم ملي آن كشور از جمله اين موارد است. اما نكته بارزتر، نوع تعامل هواداران آلماني است. سه شنبه شب گذشته وقتي تيم ملي آلمان با شكست در زمين خود در مقابل ايتاليا با جام جهاني خداحافظي كرد، تصور بر اين بود كه هواداران حاضر در ورزشگاه، از روي احساسات خود به انتقاد از عوامل اين تيم بپردازند .
اما نه اينكه چنين نشد، بلكه هواداران آلماني براي دقايقي تمامي بازيكنان و مربيان خود را تشويق كرده و از آنها به خاطر زحمات چند ماهه تقدير كردند. حال آنكه آلمان نتوانست به اهداف از پيش طراحي شده خود با وجود صرف هزينههاي زياد دست يابد.
همچنين "فرانس بكن بائر" كه از چهرهها شاخص فوتبال آلمان و مسوول برگزاركننده جام جهاني است، بلافاصله پس از شكست آلمان به حمايت از "يورگن كلينزمن" سرمربي اين تيم ميپردازد و اظهار ميدارد كه اميدواريم وي تيم ملي آلمان را رها نكرده و به كار خود در كنار اين تيم ادامه دهد.
advertisement@gooya.com |
|
از طرفي در ديدار تيمهاي ملي آلمان و آرژانتين وقتي كار به ضربات پنالتي رسيد، همگان يك حركت بسيار ارزشمند را از "اوليور كان" مشاهده كردند.
وي در حالي كه از مدتها قبل به نيمكت نشيني خود در تيم ملي آلمان اعتراض داشته و دارد، وقتي ديد كه كار به ضربات پنالتي رسيده و پاي منافع كشورش در ميان است، به ميان زمين رفت و با اميد و روحيه دادن به "ينس لمن"، نقش بسيار ارزشمندي در موفقيت لمن در مهار ضربات پنالتي ايفا كرد.
اينها مواردي است كه فوتبال ايران ميتواند از فوتبال آلمان كه يكي از پيشرفتهترين ها در اين رشته ورزشي است، فرا گيرد. استفاده از تجربه ديگران از نكاتي است كه عقلا و دانشمندان بر روي آن تاكيد داشته و حتي بزرگان ديني ما نيز بر آن تاكيد كردهاند.
اميد است مسوولان ورزشي كشور و فدراسيون فوتبال با درك اين واقعيت، شرايطي را فراهم كنند كه فوتبال ايران از تجارب بدست آمده در جام جهاني بهترين استفادهها را ببرد.