فريدريشزهافن ، خبرگزاری جمهوری اسلامی ۸۵/۰۳/۲۳
يک منبع نزديک به تيم ملی فوتبال ايران تاکيد کرد که در روز بازی با پرتغال، بطور حتم تغييراتی در تيم ملی کشورمان ايجاد خواهد شد.
وی که خواست نامش عنوان نشود، دوشنبه شب به خبرنگاران اعزامی ايرنا گفت: تغيير در خط حمله تيم حتمی است و احتمال يکی - دو تغيير در خطوط ديگر نيز وجود دارد.
اين منبع از بازيکن خاصی نام نبرد اما در پاسخ به اين پرسش که آيا طرح کمر درد علی دايی زمينه چينی برای جايگزين کردن بازيکن ديگری بجای وی نيست؟ سکوت کرد.
وی درمورد اينکه اگر تغيير مورد نظر علی دايی باشد، آيا بخاطر تغيير تاکتيک است و يا فشار افکار عمومی داخل کشور و اعتراض شب گذشته ايرانیها که در مقابل هتل محل استقرار تيم ملی علت اتخاذ اين تصميم خواهد بود؟، پاسخ داد: بطور حتم نمیتوان نسبت به افکار عمومی بیاعتنا بود.
تعداد زيادی از ايرانيانی که برای تماشای مسابقات تيم ملی فوتبال ايران از کشورهای مختلف به آلمان آمده اند، يکشنبه شب در مقابل هتل محل استقرار تيم در نورنبرگ تجمع و نسبت به کسب نتيجه ضعيف تيم ملی ايران در مسابقه با تيم ملی مکزيک اعتراض کرده و خواستار پاسخگويی سرمربی و مسوولان تيم ملی شدند.
هيچيک از مسوولان تيم ملی حاضر به حضور در جمع معترضان نشدند و در نهايت "رضا چلنگر" به ميان معترضان آمد و توضيحاتی ارائه کرد.
عمده پرسش معترضان اين بود که چرا علی دايی بايد در هر شرايطی بطور ثابت بازی کند؟ چرا برای اشتباهات مکرر ابراهيم ميرزاپور و خط دفاعی تيم هيچ فکری نشده است؟ چرا تعويضها جواب نداد؟ و چرا تيم از نظر قدرت بدنی اينقدر در نيمه دوم کم آورد؟
کارشناسان آلمانی فوتبال نيز که بعد از هر بازی ، مسابقه را تجزيه و تحليل میکنند، در نشستی که بعد از مسابقه ايران و مکزيک برگزار و از تلويزيون اين کشور پخش شد، اظهار نظر کردند که سن علی دايی برای مسابقات سنگينی مانند جام جهانی زياد است و بازيکنان ديگر تلاش میکردند خلاء وی را پرکنند و همين مساله باعث شد که آنها زودتر خسته شوند.
منبع مزبور درمورد پرسشهای ايرانيان معترض و اظهارنظر کارشناسان آلمان توضيح داد: من هم معتقدم علی دايی توانايی ۹۰دقيقه بازی سنگين را ندارد اما تصميمگير نهايی سرمربی تيم است. ما هرچند که میتوانيم دخالت کنيم اما حداقل خود من به دخالت در کار سرمربی اعتقاد ندارم.
وی درمورد اشتباه خط دفاعی و دروازه بان تيم توضيح داد: هر کس که جنس فوتبال را بشناسد، میداند که فوتبال دارای دو بخش مهم است. بخش اول واقعيتها و بخش دوم اتفاقات است. در بخش واقعيتها ، بايد بپذيريم که فوتبال مکزيک از ايران قوی تر است. در بخش اتفاقات که علت جذابيت فوتبال است، يک بار ضربه سر هاشميان را دروازه بان مکزيک میگيرد و در مقابل خط دفاعی و ميرزاپور آن اشتباه را مرتکب میشوند.
اين منبع درمورد عقيده اکثر صاحب نظران که تيم ملی از نظر قدرت بدنی ضعيف است، توضيح داد: واقعيت اين است که تمام بازيکنانی که اسکلت بندی اصلی تيم را تشکيل میدهند مانند کريمی ، هاشميان ، مهدوی کيا ، زندی به دليل مصدوميت نصفه نيمه تمرين کردند و همين امر موجب ضعف قدرت بدنی آنها بود در حالی که بازيکنان ديگر مانند تيموريان که کامل تمرين کرده بود و انگيزه زيادی هم داشت شايد اگر بازی ۹۰دقيقه ديگر هم ادامه میيافت، توان دويدن داشتند.
اين بدان معناست که کار بدنسازی در اردو خوب بودهاست اما در يک مسابقه فوتبال آنهم در جام جهانی، همه بازيکنان بايد بدوند. اما متاسفانه اين اصل مهم در تيم ما رعايت نمیشود.
advertisement@gooya.com |
|
شما ببينيد که در هنگام حمله يا ضدحمله حريف ، دايی - هاشميان - کريمی و ... برنمی گردند تا به دفاع کمک کنند. در تيم ما يک عده خوب نمی دوند و يک عده ، اصلا نمیدوند!
وی آنگاه به زمان گذشته اشاره کرد و گفت در آن زمان يک بازيکن اگر خودش تشخيص میداد که زمان بازيگريش به اتمام رسيده، حتی اگر بزرگترها هم به او اصرار میکردند، کنار میرفت و جای خود را به جوانترها میداد اما اکنون به علت ابعاد تبليغاتی و پولی که وارد فوتبال شده، برخی علاقهای به پايان دادن به دوران بازيگری خود ندارند.
اين منبع نزديک به تيم ملی فوتبال ايران در پايان خاطرنشان ساخت که با اين باخت همه چيز به پايان نرسيده و همگان بايد سعی کنند روحيه از دست رفته تيم را به آن بازگردانند، ضمن اينکه کادر فنی هم بايد با جسارت، استفاده از جوانان را در دستور کار قرار دهد و تغييراتی در تيم ايجاد کند زيرا ديدار با پرتغال، هم اکنون اهميت دوچندانی برای ما پيدا کرده است.
ديدار تيمهای ملی ايران و پرتغال ، ساعت ۱۵روز شنبه ۲۷خرداد ماه بوقت محلی ( ۱۶/۳۰بوقت ايران) در ورزشگاه فرانکفورت برگزار میشود.