دوشنبه 22 خرداد 1385

ديدار با مكزيك و لزوم نگاه كارشناسی به توان فوتبال ايران، ايرنا

تهران، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۵/۰۳/۲۲‬

بعداز ظهر ديروز ساعاتي قبل ازشروع بازي تيم ملي فوتبال ايران مقابل مكزيك اكثر خيابانهاي تهران شاهد عبور و مرور مردم و خودروها بود. گويي ساعات نزديك به افطار در ماه مبارك رمضان است.

به گفته يكي از كارشناسان فوتبال اگر برخي از اين افراد در خصوص فوتبال مورد پرسش قرار مي‌گرفتند حتي نام بازيكنان تيم ملي كشورمان را به درستي نمي دانستند.

ولي تبليغ و بسترسازي كار خود را كرد كه‌البته كار چندان اشتباهي نبود و در بسياري از كشورهاي صنعتي جهان نيز اين فضاسازي انجام شد. اگر به ملاقات‌هاي ژاك شيراك رييس جمهوري فرانسه، آنگلا مركل صدراعظم آلمان و بسياري از مسولان ارشد كشورهاي شركت‌كننده در اين دوره از جام جهاني با تيم‌هاي ملي كشورشان نگاه كنيم در مي‌يابيم كه حمايت دولتمردان از بازيكنان تيم هايشان دراين برهه اقدام درستي است.

كوفي عنان دبير كل سازمان ملل، از جام جهاني به عنوان يكي از چند پديده نادر جهاني نام مي‌برد و تاكيد مي‌كند كه اين رخداد حتي از سازمان ملل متحد نيز جهان شمول تر است.

وي معتقد است كه جام جهاني يكي از چند پديده نادري است كه مانند ملل متحد جنبه جهان شمولي دارد و حتي جهان شمول تر است زيرا فدراسيون‌بين- اللملي فوتبال (فيفا) ‪ ۲۰۷‬عضو دارد و اعضاي ملل متحد تنها ‪ ۱۹۱‬است.

ورزش فوتبال در حال حاضر به‌گونه‌اي جهان شمول شده كه نوجواناني كه معمولا حرف نمي‌زنند به ناگهان با فصاحت و اعتماد به نفس به‌گونه‌اي خيره‌كننده به متخصصاني تحليل‌گر تبديل مي‌شوند.البته‌اي كاش از اين گونه گفت و گوها در سراسر جهان بيشتر داشته باشيم.

جام جهاني مناسبتي است كه در آن سطح ميدان بازي به گونه‌اي است كه تمام كشورها باشرايط برابر فرصت شركت در آن را دارند و تنها رعايت دو عامل مهم يعني استعداد و كار گروهي گره‌ها را باز مي‌كند.

يك كارشناس بزرگ فوتبال كشورمان پس از باخت تيم ملي در مقابل مكزيك علت واگذاري بازي را تعويض‌هاي نادرست مربي ايران عنوان مي‌كند و معتقد است كه برانكو ايوانكويچ در تعويض‌هاي خود در نيمه دوم خوب عمل نكرد و در مقابل لاولپه مربي تيم مكزيك با جابجايي‌هاي مناسب خود بازي را در نيمه دوم به دست گرفت.

وي معتقداست كه‌تيم‌ايران جانشيني براي كريمي نداشت و معدنچي با خصوصيات متفاوت با وي بود و همين امر سبب ضعف خط مياني تيم ايران شد و هاشميان و دايي نيز بايد تعويض مي‌شدند و برهاني و خطيبي به ميدان مي‌آمدند.

نبايد سوار برموج احساسات شد، هر مشكلي را بايد از راه آسيب شناسي و مطالعه دقيق كارشناسانه حل كنيم. بايد واقعيت‌ها و توانايي‌هاي خود را درك كرد و به آنها واقف بود.

استاد عطاالله بهمنش در يكي از گزارش‌هاي ورزشي خود در چارچوب رقابتهاي جام ملتهاي آسيا در دهه ‪ ۴۰‬زماني كه مربي وقت تيم ملي كشورمان يكي از مهاجمان خود را به دليل ناتواني با مهاجم ديگر تعويض كرد و اين دومي نيز كاري از پيش نبرد گفت : چاره‌اي نيست ما صفر را با صفر عوض كرديم. اين حرف در آن زمان كه خيلي‌ها نوجوان بودند گران آمد ولي بدانيد كه عين حقيقت بود و نيروهاي دراختيار ما بيشتر از اين توانايي نداشتند.

تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 

تمامي فيزيكدانان مي‌دانند كه نمي‌توان در يك ليوان آب يك بطري آب ريخت و طبق مشاهدات و علم فيزيك آب سرريز مي‌كند و برعكس نيز صادق است نمي- توان يك بطري رابا يك ليوان آب پر كرد. ضرف و مظروف بايد با يكديگر همخواني داشته باشد و نسبت علمي و فيزيكي شان رعايت شود و در غير اين صورت توقع نابجايي است.

مسوولان، رسانه هابا يك اقدام پسنديده از تيم ملي فوتبال كشورمان حمايت كردند ولي پشتيباني بدون نگاه كارشناسي معنا ندارد. ما همواره در ورزش مشكل داريم و اين به مديريت ورزش اين كشور برمي گردد. نبايد تصور كرد كه اگر دايي‌ها عوض مي‌شدند تيم برنده‌بود نه اينگونه نيست بايد گره ورزش را در جاي ديگر باز كرد.

آيا نبايد يك كارگروه زبده و كارشناس به عنوان ناظر بر رفتارهاي ورزشي مالي و مديريتي در كشورايجاد شود تاهمواره سازمان تربيت بدني و فدراسيون هاي تحت پوشش نيز زير ذره بين باشند.

تيم ملي ايران ديشب به‌مديريت و علم فوتبال مكزيك و اشتباه بازيكنان باخت.

به هر روي نبايد احساسي عمل كرد و سوار بر موج شد. با عقلانيت و درايت و مديريت به روز كارها را پيش برد. مي‌گويند هر شكستي زمينه ساز پيروزي است ولي چرا اين همه شكست در كارنامه ورزشي خود داريم و از آن درس عبرت نمي گيريم.ورزش را بايد از انحصار بيرون كشيد و به تدابير مدرني كه جهان امروزي بكار مي‌گيرد روي آورد.

دنبالک:
http://mag.gooya.ws/cgi-bin/gooya/mt-tb.cgi/30454

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'ديدار با مكزيك و لزوم نگاه كارشناسی به توان فوتبال ايران، ايرنا' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016