- تيم ملي از نظر كار گروهي زمان ميخواهد
- شرايط غيرقابل پيشبيني هر تيمي را تهديد ميكند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: جام جهاني 2006
مربي آناليزور تيم ملي فوتبال گفت: در جام جهاني هر سه بازي ايران داراي اهميت است.
هومن افاضلي در گفتوگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: براي تيم ملي در جام جهاني بازي آسان وجود ندارد. شايد بتوانيم بازي با مكزيك را تنها به اين دليل كه نخستين بازي ما و ديداري سرنوشت ساز است را مهمترين بازي بناميم اما، بي ترديد هر سه ديدار ما در جام جهاني دشوار و حساس است چرا كه هر كدام از آنها امتياز و شرايط مخصوص به خود را دارد.
وي در مورد شناخت مربيان تيم ملي كشورمان از حريفانمان در جام جهاني تاكيد كرد: با توجه به اين كه نخستين بازي ما با تيم ملي مكزيك است از اين تيم شناخت صددرصد داريم، تيم پرتغال نيز دومين حريف ماست و چون ميتوانيم يك بازي از اين تيم را ببينيم و با شكل واقعي آنها آشنا شويم، 70 درصد بر روي اين تيم كار كرده ايم و با توجه به اين كه فرصت آناليز دو بازي تيم آنگولا را داريم از اين تيم نيز 50 درصد شناخت كسب كرده ايم.
افاضلي تصريح كرد: مكزيك سرگروه، گروه چهارم است و بي ترديد اين جايگاه را بي دليل بدست نياورده، آنها داراي انسجام فردي و تاكتيكي بسيار خوبي هستند، پرتغال نيز نايب قهرمان اروپا و مدعي قهرماني در جام جهاني است. آنگولا نيز نيجريه را حذف كرده و از نظر توانايي فيزيكي در سطح بالايي قرار دارد.
مربي آناليزور تيم ملي يادآور شد: مكزيك و پرتغال فوتبال نزديك به يكديگري دارند و با سبك لاتين بازي ميكنند اما، از نظر ايده متفاوت هستند. تيم پرتغال با در اختيار داشتن فيگو و رونالدو تاكيد به حمله از كنارهها دارد اما، مكزيك از عمق زمين براي حمله استفاده ميكند. ما نيز بايد با توجه به شكل بازي حريفان ايدههايمان را طراحي كنيم.
افاضلي تاكيد كرد: اگر در فوتبال تيمي بهترين ايدهها را سازمان دهي كند 40 درصد شانس موفقيت دارد، 40 درصد ديگر مربوط به وضعيت تيم مقابل و 20 درصد باقيمانده به حاشيهها مانند شرايط داوري و وضعيت جوي اختصاص دارد.
مربي آناليزور تيم ملي خاطر نشان كرد: در جام جهاني نود تيم ملي آلمان پس از پيروزي دو بر يك برابر هلند در مرحله يك چهارم نهايي برابر چكواسلواكي بازي ضعيفتري انجام داد. بررسيها نشان داد شرايط آب و هوايي و مرطوب بودن زمين سبب افت بدني بازيكنان اين تيم شده است. اين نمونهاي از شرايط غير قابل پيشبيني است كه هر تيمي را تهديد ميكند.
هومن افاضلي در مورد وضعيت آماده سازي بازيكنان تيم ملي نيز به خبرنگار ايسنا گفت: سه برنامه جداگانه براي آماده سازي بازيكنان ترتيب دادهايم كه يك برنامه مختص بازيكنان ليگ داخلي، يك برنامه مختص لژيونرها و يك برنامه نيز به بازيكنان صبا باتري اختصاص داشت و با توجه به شرايط موجود براي هر كدام از اين سه گروه برنامههاي متفاوتي در نظر گرفتيم.
وي افزود: شرايط موجود به گونهاي است كه با توجه به فشار بازيها و مصدوميت بازيكنان اوضاع چندان ايدهآل نيست. اما، اين يك واقعيت در زندگي مربيان است و برانكو با اين شرايط كار ميكند.
افاضلي تصريح كرد: بازيكناني كه در اردوي سوييس حاضر بودند از نظر بدني در شرايط بسيار عالي هستند. اما، از نظر كار گروهي تيم ملي همچنان به زمان نياز دارد چرا كه لژيونرها به تازگي به تمرينات اضافه شدند.
هومن افاضلي در مورد انتخاب حريفان تداركاتي براي تيم ملي نيز به ايسنا گفت: اصولا هدف اصلي از انتخاب حريفان تداركاتي شباهت بازي آنها به تيمهاي هم گروه در جام جهاني است. اما، بي ترديد اين تنها هدف نيست. گاهي اوقات مسائل ديگري نيز مطرح ميشود.
وي افزود: در صورتي كه قرار باشد برزيل ميان عربستان و ايران، يك تيم را براي بازي تداركاتي انتخاب كند، بدليل ايدههاي اقتصادي عربستان را انتخاب ميكند زماني نيز فاكتور ورزشي مطرح ميشود. به عنوان مثال آلمان در بين ديدار با ايران يا فرانسه بازي با فرانسه را انتخاب ميكند و گاهي اوقات نيز مسائل سياسي سبب ميشود تا يك تيم نتواند بازيهاي تداركاتي دلخواهش را انجام دهد.
افاضلي تصريح كرد: انتخاب تيم كرواسي به عنوان حريف تداركاتي يك ايدهي كاملا با برنامه بود. چرا كه برانكو نفرات و سبك بازي اين تيم را به خوبي ميشناسد و بازي با آنها به سرمربي تيم ملي كمك ميكند تا سطح تيم ملي ايران را محك بزند.
advertisement@gooya.com |
|
هومن افاضلي در ادامه در مورد لزوم توجه به استفاده از مربيان آناليزور در كنار تيمهاي ورزشي نيز خاطر نشان كرد: در ورزش پيش از هر چيز شرايط يك تيم اهميت دارد و ساير مسائل ديگر در قالب علوم تمريني در كنار آن قرار ميگيرد.
وي افزود: انگيزه تمرين، تابع چهار عامل است: عامل نخست سطح مسابقات است كه هر چقدر اهميت بيشتري داشته باشد كيفيت تمرينها نيز بالاتر ميرود.
عامل دوم علوم ثانوي مانند علم آناليز و علم فيزيولوژي است. تجهيزات تمرين و علم و دانش مربي نيز عوامل سوم و چهارم هستند كه در نهايت همراه با كيفيت بازيكنان سطح واقعي يك تيم را تعيين ميكنند.
افاضلي تاكيد كرد: اين يك واقعيت است كه در دنيا به علوم ثانوي در كنار روش تمرين اهميت بسياري داده ميشود. زماني كه من سرمربي بودم بايد به تنهايي تمامي اين كارها را انجام ميدادم اما، در ورزش روز دنيا اكنون يك سرمربي از عوامل كمكي همچون آناليزور، كادر پزشكي و مربي تمرين دهنده برخوردار است.