((۱ تهران، خبرگزاري جمهوري اسلامي ۸۴/۰۸/۲۱
سايت تخصصي فوتبال گل درباره شكست روز گذشته تيم ايران مقابل مقدونيه در رقابتهاي چهارجانبه تهران نوشت: قبول شكست در ديداري دوستانه كه بخشي از آمادهسازي اين تيم پيش از مسابقات جام جهاني ۲۰۰۶آلمان است، اهميت چنداني ندارد.
به نوشته اين سايت، تيمي كه ميداند جواز حضور در جام جهاني را بدست آورده و حداكثر چهار يا پنج ديدار دوستانه انجام خواهد داد، نبايد عملكرد كادر فني و بازيكنانش را براساس نتيجه يك مسابقه ارزيابي كرد.
نويسنده اين گزارش ادامه ميدهد قبول شكست در يك ديدار تداركاتي در حاليكه تيم ميزبان (ايران):
- ضعيف بازي كرده باشد،
- تحرك بازيكنان كند باشد،
- به حريفش اجازه دهد از سه موقعيت گل، دو بار دروازهاش را بگشايد، و تيم مهمان (مقدونيه):
- تركيب ذخيره يك تيم درجه سومي اروپايي باشد،
- رتبه ۹۳ردهبندي فيفا را داشته باشد،
- دروازهباني داشته باشد كه در ليگ دسته اول باشگاههاي ايران بازي ميكند،
كاملا غيرقابل قبول است.
براحتي ميتوان عملكرد ضعيف فدراسيون فوتبال ايران و دشواريهاي بسيار زياد برگزاري اين رقابت چهارجانبه در تهران را بياد آورده و آنرا به عنوان عوامل باخت تيم ايران در ديدار روز گذشته به هواداران القا كرد اما ارزيابي عملكرد "برانكو ايوانكوويچ" در چند ماه گذشته ميتواند دليل مهمتري باشد.
سرمربي كروات تيم فوتبال ايران عادت كرده كه همواره صعود تيم ايران در ردهبندي فدراسيون بينالمللي فوتبال را به رخ ما بكشد اما بر اساس همان دلايل مورد قبول برانكو نيز شكست اين تيم به تيم رده ۹۳جهان، توجيه ناپذير است.
بعد از آشفتگي و اغتشاش زيادي كه براي برگزاري رقابت چهارجانبه تهران بپا شد، سرانجام اين مسابقات روز جمعه آغاز شد. فدراسيون فوتبال به منظور افزايش شانس صعود تيم ايران به فينال اين رقابتها، تيم ضعيف مقدونيه را به عنوان حريف روز نخست برگزيد درحاليكه توگو و پاراگوئه كه هر دو به جام جهاني ۲۰۰۶راه يافتهاند، مقابل هم قرار گرفتند.
براي اينكه شانس ايران بازهم بيشتر شود، داور بحريني كه به دليل اشتباهات فاحش در ديدار ايران - عمان از قضاوت در جام ملتهاي سال ۲۰۰۴ آسيا محروم شده بود، براي قضاوت فراخوانده شد.
برانكو اين فرصت را داشت كه مقابل حريفي ضعيف و دست و پا بسته، بازيكنان جوان خود را محك بزند و به آنان فرصت دهد تجربهاي كسب كنند اما با اعلام تركيب ۱۱نفر اصلي اين اميد هم نقش برآب شد. تركيب اصلي شامل اسامي هميشگي بود كه چهار نفر از بوندسليگا و يك بازيكن از كالچو در آن حضور داشتند.
در ديدار عصر جمعه، تيم ايران سرعت لازم را نداشت، نتوانست ضربات تمام كننده را با وجود موقعيتهاي متعدد گلزني به درستي بزند، در دفاع آسيب پذير نشان داد و دروازهباني واقعا ضعيف بود. تنها يك چيز ديگر ميتوانست از عملكرد بازيكنان بدتر باشد و آن هم مربيگري برانكو بود.
بعد از پنج سال حضور برانكو در ايران، براحتي ميتوان فهميد كه او فردي متفكر، تحصيل كرده و نتيجهگراست و همه ويژگيهاي اوليه يك سرمربي موفق است.
همچنين براي بسياري افراد روشن شده كه برانكو ايوانكوويچ از آن دست مربيان بسيار محافظهكار است كه توانايي استفاده از بازيكنان توانمند ايران را از دست داده و قادر به اعمال مديريت قاطع بر اين تيم نيست.
* بازيكنان ايران در به حركت درآوردن توپ در مناطق مختلف زمين ناتوان بودند،
* دفاع تيم ايران قادر به مهار پاسهاي بلند به داخل محوطه جريمه نبود،
* تعويضهاي برانكو سوال برانگيز و بينتيجه بود
advertisement@gooya.com |
|
* بازيكنان در پست تخصصي خود قرار نداشتند و در كوران بازي گم شده بودند.
* دروازهبان تيم ايران بارها ناتواني هميشگي خود در زدن شوتهاي بلند و توزيع توپ را نشان داد،
* تمام موارد فوق در مورد ديدارهاي ايران مقابل كوئينزپارك رنجرز، ژاپن، كره و اكنون مقدونيه، صدق ميكند.
با اين شرايط، موقعيت برانكو در تيم ايران متزلزل شده است. ستارههاي فوتبال ايران به نوازندگاني شبيه بودند كه براي اجراي يك سمفوني كلاسيك گردهم آمدهاند، سالن اجرا آماده است، تماشاگران هيجان زدهاند تا با هر اجراي خوب به شادماني بپردازند اما رهبري اركستر را فردي عصبي برعهده دارد كه موزيسين هايش ناهماهنگ و خارج ميزنند.
قبول شكست در يك ديدار تداركاتي اهميتي ندارد، مهم اين است كه تيم ضعيف بازي كرده و سرمربي هيچ راه حل موثري براي برطرف كردن نقاط ضعف تيم در داخل زمين ندارد.
برانكو اين فرصت را داشت كه در وقت استراحت بين دو نيمه تيم را بازسازي كند اما عملكرد تيم در نيمه دوم نشان داد او موفق نبوده است.
به اعتقاد نويسنده سايت گل، برانكو به معلمي ميماند كه در دبيرستان علوم اجتماعي تدريس كرده و سعي نموده شاگردانش را براي دانشگاه آماده كند اما اكنون بايد در دانشگاه "جان هاپكينز" پزشكي تدريس كند اما پروفسور هيچ چيز در اين زمينه نميداند.
با توجه به نتايج تيم ايران در شش مسابقه اخير، برانكو به روزهاي پاياني كار خود نزديك شده است. وي مدتها مجبور بود فشار و انتقادات غير منصفانه سرمربيان ايراني را كه از حضور او بر مسند سرمربيگري تيم ايران ناراضي بودند، تحمل كند اما اكنون حمايت بخش اعظم هواداران و رسانههاي جمعي را از دست داده است.
درحاليكه تنها شش ماه به شروع رقابتهاي جام جهاني آلمان باقيمانده، ايران ناگزير از تغيير روش، تاكتيك، كادر فني و فلسفه بازي است و ظاهرا بايد سرمربي خود را نيز عوض كند.
تيم ملي فوتبال ايران جمعهشب با شكست مقابل مقدونيه از راهيابي به ديدار پاياني رقابتهاي چهار جانبه تهران بازماند.
دراين ديدار كه در ورزشگاه آزادي تهران و به قضاوت "عبدالرحمن دلاور" داور بحريني برگزار شد تيم ملي فوتبال كشورمان با نتيجه ۲بر يك مغلوب حريف خود شد.
گلهاي اين بازي را "نيوكلا" در دقيقه ۹و " آرديان" ۴۲براي تيم مقدونيه و "وحيد هاشميان" ۱۵براي ايران به ثمر رساندند.
ديدارهاي ردهبندي و فينال اين دوره از رقابتها، روز يكشنبه آينده در ورزشگاه آزادي تهران برگزار ميشود و طي آن ايران و توگو بازي رده بندي و پاراگوئه و مقدونيه ديدار فينال را برگزار ميكنند.