چهارشنبه 9 مرداد 1387   صفحه اول | درباره ما | گویا


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

ايراني‌ها نان‌خورترين مردم جهان، تحلیل روز

معاون وزير بازرگاني با اعلام اين‌كه بالاترين مصرف نان در جهان را داريم و سالانه سه ميليون تن گندم در كشور هدر مي‌رود، مشكلات موجود در تهيه، توليد و نگهداري نان را تشريح كرد و بايد‌هاي رسيدن به آرمانشهر نان را توضيح داد. مجيد پارسانيا در يك برنامه تلويزيوني در خصوص وضعيت نان اظهار داشت: مردم ما پرمصرف‌ترين مردم جهان در مصرف گندم و نان هستند و با سرانه 200 كيلو، بالاترين مصرف سرانه نان را در جهان دارا هستيم.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 




وي با اشاره به اين‌كه در حوزه نانوايي و طباخي شاهد هيچ‌گونه تغيير و تحولي نبوده‌ايم، گفت: عدم‌وجود تغييرات در اين حوزه باعث شد تا به فكر طرح جامعي برای اصلاح توليد‌ گندم، خريد گندم، نگهداري، توليد آرد و پخت نان باشيم. معاون وزير بازرگاني افزود: با طرح نوين خريد گندم در سال 85 براي اولين بار بزرگترين تجارت الكترونيك خريد گندم در همه مراكز باعث شد تا در سال 86 با مازاد توليد گندم روبه‌رو شويم؛ چراكه در اين طرح ضمن خريد گندم، محصول مورد ارزيابي و كارشناسي قرار مي‌گرفت و وجه آن پرداخت مي‌شد.

مديرعامل شركت مادر تخصصي بازرگاني دولتي ايران گفت: در ايران گندم در فضاي خوبي نگهداري نمي‌شد؛ چراكه سيلوها اين توانايي را دارند كه گندم را از گزند گرما، سرما و حشرات در امان نگه دارند. وي با بيان اين‌كه علي‌رغم شتاب كشور در خودكفايي، در ساخت سيلو شتاب نداشتيم، افزود: با ساختارشكني در تجارت غله از مردم خواستيم تا در ساخت سيلو سرمايه‌گذاري كنند، به همين دليل وزارت بازرگاني از ساخت سيلو حمايت كرده و مي‌كند؛ چراكه در حال حاضر به ظرفيت سه‌ميليون تن سيلو نياز داريم كه 5/1 ميليون تن آن ساخته شده است.

پارسانيا گفت: متاسفانه كارخانجات آرد به دليل شرايط پايدار از تغييرات كمي برخوردار بودند، به همين دليل وزارت بازرگاني با اجراي طرح ارزيابي كارخانجات آرد، اين كارخانه‌ها را به 5 درجه رتبه‌بندي كرد. وي افزود: امروزه با حذف رتبه 5 توانستيم همه كارخانجات آرد را رتبه‌بندي كنيم و با نصب ميكروفيلتر‌هايي به غني‌سازي آرد در كارخانجات پرداختيم تا از اين طريق نيز به افزايش كيفيت نان كمك كرده باشيم. پارسانيا گفت: در حوزه توليد نان با مشكل مواجه هستيم؛ چرا كه با 50 تا 60 هزار واحد نانوايي در سطح كشور نمي‌توان نياز نان كشور را برآورده كرد، به همين دليل ظرفيت‌هاي صنعتي به كمك توليد‌ نان آمدند. وي افزود: از سال 86 دولت مكلف به احداث واحد‌هاي صنعتي توليد نان با ظرفيت روزانه حداقل 20 تن شد كه اين آیين‌نامه از تيرماه سال گذشته اجرايي شد. معاون وزير بازرگاني تاكيد كرد: تا امروز بالغ بر 60 واحد در حال گرفتن تسهيلات و ايجاد كارخانجات نان صنعتي هستند.

مديرعامل شركت مادر تخصصي بازرگاني دولتي ايران گفت: امروز هر كالايي با داشتن شناسنامه، برند و اعتباري كه در ذهن مشتري ايجاد مي‌كند، كيفيت كالاي ارايه‌شده را تضمين كرده و باعث ايجاد رقابت مي‌شود كه اين امر در خصوص نان هنوز وجود ندارد. وي افزود: برندينگ مي‌تواند بر كنترل، تنوع و قيمت نان تاثير‌گذار بوده و فضاي رقابتي براي اين كالا را به وجود بياورد، به‌طوري‌كه در حال حاضر در برخي از شهرها فقط يك نوع نان طبخ مي‌شود، در صورتي كه نان صنعتي مي‌تواند انواع متنوعي از نان را توليد كند. پارسانيا گفت: براي رسيدن به آرمانشهر نان بايد تعداد واحد‌هاي نان صنعتي با قيمت‌هاي رقابتي افزايش پيدا كرده و استاندارد واحد‌هاي سنتي بهسازي شود كه در اين راستا وزارت بازرگاني تا سقف 25 ميليارد تومان وام با سود 4 تا 5 درصد براي ساماندهي و بهسازي واحد‌هاي سنتي نان در نظر گرفته است. وي افزود: تاكنون 62 واحد صنعتي توليد نان فيلترهاي لازم را در كشور گذرانده‌اند و در مراحل احداث و يا خريد ماشين‌آلات قرار دارند و فقط يك واحد توليد نان صنعتي راه‌اندازي شده است. معاون وزير بازرگاني گفت: دولت خود را ملزم مي‌داند تا امكان تهيه نان براي تمام اقشار جامعه را به وفور تامين كند، به همين دليل حجم مورد نياز آرد را در اختيار نانوايي‌ها قرار مي‌دهد كه همين امر باعث مي‌شود تا عده‌اي سوءاستفاده كرده و معضلاتي نظير قاچاق آرد به وجود بيايد. وي افزود: دولت سال‌هاست قيمت آرد را در كيلويي 75 ريال ثابت نگه داشته، در صورتي كه اين قيمت از 400 تا 500 تومان پرداخت مي‌شود كه دولت با پرداخت يارانه سعي مي‌كند تا مردم در تهيه نان مشكل نداشته باشند.

پارسانيا گفت: سالانه 7/10 ميليون تن گندم در كشور مصرف مي‌شود كه حدوداً 30 درصد آن يعني 3 ميليون تن اتلاف مي‌شود كه در صورت رعايت مردم در مصرف و نگهداري نان، مي‌توان اين مقدار را در صنعت ماكاروني و يا صادرات نان صنعتي به كشورهاي همسايه استفاده كرد.





















Copyright: gooya.com 2016