پنجشنبه 7 بهمن 1389   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

هزاران نفر عليه دولت يمن تظاهرات کردند، بی‌بی‌سی

هزاران نفر در صنعا، پايتخت يمن، دست به تظاهرات زده و خواستار کناره گيری علی عبدالله صالح، رئيس جمهوری اين کشور از قدرت شده اند.

علی عبدالله صالح سی سال است که اين مقام را در اختيار داشته است.

گزارش ها حاکی است تظاهرکنندگان در دست کم چهار نقطه از پايتخت، از جمله در دانشگاه صنعا تجمع کرده اند.

معترضان شعارهای ضد دولتی سر داده اند که در آن ها به سرنوشت رئيس جمهوری تونس نيز اشاره شده است.

سازمان دهندگان تظاهرات روز پنجشنبه (۲۷ ژانويه)، از دانشجويان و جامعه مدنی خواسته اند که عليه فساد اداری و سياست های اقتصادی دولت يمن دست به اعتراض بزنند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


مردم يمن از افزايش فقر در ميان جمعيت رو به رشد جوانان اين کشور و فقدان آزادی سياسی، شاکی هستند.

يمن همچنين گرفتار مشکلات متعدد امنيتی، از جمله فعاليت جنبش جدايی طلب در جنوب و قيام شورشيان شيعه حوثی در شمال بوده است.

اين نگرانی وجود دارد که يمن به مامن اصلی جنگجويان القاعده تبديل شده باشد در حالی که شمار بالای جوانان فاقد کار نيز زمينه مساعدی را برای عضو گيری گروه های پيکارجو ی اسلام گرا را فراهم کرده است.

"الهام گرفته از تونس"

پيش از تظاهرات گسترده امروز، تعدادی تجمع اعتراض آميز رخ داده بود.

روز شنبه (۲۲ ژانويه)، صدها دانشجوی دانشگاه صنعا در خوابگاه های خود دست به تجمع اعتراضی زدند و برخی از آنها خواستار کناره گيری آقای صالح از مقام رياست جمهوری شدند در حاليکه برخی ديگر هم در حمايت از او تجمع کردند.

در روزهای شنبه و يکشنبه (۲۳ ژانويه)، مقامات دولت يمن "توکل کارمن"، يکی از فعالان برجسته حقوق بشر در يمن، را بازداشت و او را متهم کردند که اعتراضات ضد دولتی را سازمان دهی کرده است. دستگيری خانم کارمن باعث بروز اعتراضات بيشتر در صنعا شد.

بعد از آزاد شدن خانم کارمن در روز دوشنبه، او به شبکه خبری آمريکايی سی ان ان گفت در يمن انقلابی در راه است که از انقلاب موسوم به "انقلاب ياسمن" در تونس الهام گرفته است.

اعتراضات در تونس به حکومت بيست و سه ساله زين العابدين بن علی در اين کشور پايان داد و در ساير نقاط منطقه، از جمله مصر و الجزاير، آتش ناآرامی را شعله ور کرد.

رئيس جمهوری يمن، از متحدان غرب است که در سال ۱۹۷۸ در شمال اين کشور به قدرت رسيد و رهبری يمن را از سال ۱۹۹۰ که شمال و جنوب کشور يک پارچه شد، در دست داشته است.

او در سال ۲۰۰۶ بار ديگر در انتخابات رياست جمهوری پيروز اعلام شد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016